Mijn naam is Katarina Jankowski. Ik ben gevormd door twee culturen: Nederland - mijn huidige vaderland en Polen - mijn geboorte land.

Ongeveer 15 jaar geleden begon mijn avontuur met aquarel. Ik volgde toen een aquarelcursus bij de kunstenaar Willem van Bilzem. Tijdens de lessen goed opgelet, thuis veel geoefend, na 3 jaar aquarelleren wilde ik iets anders proberen. Vrije Academie voor Beeldende Kunsten in Nunspeet gaf me de mogelijkheid om een kennis te maken met de andere technieken. Onder begeleiding van de kunstenaar Ad Kuyper leerde ik schilderen met acryl. Tijdens vervolg studie aan Vrije Academie, onder de oog van de kunstenaar Serob Darbinian maakte ik kennis met de klassieke technieken.

Ik probeerde ook iets van abstracte kunst, gemengde technieken, cobra, experimenteren met diverse materialen. Dat was een zeer leuke ervaring.

Mijn hart ligt echter bij de klassieke kunst. Na lang zoeken heb ik een opleiding gevonden aan de Academie voor Kunst en Ambacht. Hier is het echte avontuur begonnen. Want een schilderij "bedenken" is al niet makkelijk, alles zelf voorbereiden is nog moeilijker. Op de Academie gaat alles slow; zelf verf maken, dragers voorbereiden, oude technieken - vaak honderden/duizenden jaren oud krijgen weer de kans. Geweldig! Tijdens de opleiding heb ik kennis gemaakt met diverse technieken, o.a. eitempera, tempera grassa en fresco. Mijn hart en penseel is echter verloren gegaan aan Punische was, verf op basis van bijenwas.

In mijn Galerie vindt u recente schilderijen maar ook wat oude werken. Ik nodig u uit om mijn art te bekijken en hopelijk dat ze u zullen bevallen.